Tips til at blive klar til jul!

Julen er en stor højtid i Danmark, som vi går meget op i at fejre. Men det kræver den rette stemning, og den skal nogle gange skabes på egen hånd. Julen er en meget kulturel ting, så der er forskellige tiltag vi kan gøre for at skabe en god jul. Her får du nogle tips!

Start i god tid

På nogle punkter kan december være stressende, især når juleaften for alvor begynder at nærme sig. Det er smart at være forberedt tidligt, så du ikke behøver at købe det hele i sidste øjeblik. Det gælder både gaver, pynt og andre former for forberedelse.

Ved at være ude i god tid kan du forholde dig rolig og undgå den unødvendige julestress.

Pynt hjemmet ordentligt op

Når først december ruller for døren er det oplagt at pynte hjemmet op. Det kan gøres med hjemmelavede ting, som for eksempel papirsklip og grandekorationer. Men det kan også være med helt andre ting.

Et smart tiltag er at have julekugler klar i hjemmet. De giver nemlig en fantastisk stemning. Julekugler kan både hænge på juletræet, men også andre steder i hjemmet. En mere moderne idé er at have egne navne på julekuglerne. Gerne for hele familien - det giver en god stemning, og det vil også være en rigtig fin overraskelse til de andre gæster ved juleaften.

Julehjerter er mindst lige så oplagte. De er også sjove at have, og de er et typisk symbol på selve julen.

Spis god mad

Julen er også lig med god mad. Ofte særlig mad. I Danmark spiser vi ofte flæskesteg og and til juleaften, naturligvis med kartofler og sovs til. Derudover er der risengrød og risalamande. Samt en helt masse andet! Denne mad kan nydes ved både juleaften, men faktisk også i resten af december.

Der er også bagværk, der kan spises i december. Juleklejner og pebernødder er de bedste eksempler, for de forbindes stort set kun med julen.

Hør julemusik og se julefilm

Musik og film er naturligvis også ting, som kan bringe julehumøret frem. Det er forholdsvis nemt at finde en god samling med julesange, særligt på nettet. Julefilm er der også nok af. De fleste sendes allerede i fjernsynet i decemberdagene, men ellers kan de også købes, lejes eller ses på anden vis. Pointen er at musik og film virkeligt er nogle ting, der giver en god stemning. Sammen med dekorationer er det muligvis den helt rette opskrift.

Tjek shoppen for de bedste juledekorationer! Her finder du blandt andet de tidligere nævnte julekugler.

27 Kommentar

 • Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

  mtqdthshcr
 • FbVUJNdCYW

  IzouKYDhbeiQEW
 • oUicGpCzaR

  gOozDHxRFfmckVA
 • RBbGzLWXeK

  mMhHWvZIbETnPC
 • AmZJgfIN

  TUVEHQskJ

Efterlad en kommentar